title

Smarthus – Styringssystemer

Smarthus er et fellesbegrep for alle mulighetene du har til å styre ulike funksjoner i huset. Én fjernkontroll i stedet for fem brytere, én bryter for å sette huset i bortemodus, i stedet for å gå å skru av en og en. Dette er enklere og penere, samtidig som det gir mange flere muligheter.

Med et smarthus har man også flere muligheter enn ved et vanlig
el-anlegg, f eks fjernstyring via telefon, nettbrett etc. Smarthus kan leveres både i trådløse og trådbaserte løsninger.

Mange har den oppfatningen at smarthus er mye dyrere enn
tradisjonelle kabelbaserte el-anlegg. Det ikke nødvendigvis riktig.
Selvfølgelig får man hva man betaler for: Dersom man ønsker et anlegg med kameraovervåkning og fullverdig styringssystem, er dette mer kostbart enn en vanlig lysbryter i et rom. Men i utgangspunktet trenger ikke et smarthus bli nevneverdig dyrere enn et hus med et tradisjonelt elektrisk anlegg.

Arkel Romerike kan levere alt fra enkle og rimelig smarthus-løsninger
til avanserte styringssystemer. Berøringspaneler, lys-styring,
varmestyring, brannalarm, innbruddsalarm, kameraovervåkning, deteksjon av vannlekkasje, styring av stikkontakter, komfyrvakt og strømbrudd-overvåking, ventilasjon, styring av solavskjerming, låser, porter og garasjedører for å nevne noen. Disse systemene gir en bedre komfort, energibesparelse, lengre levetid for lyspærer og økt sikkerhet i eget hjem – i tillegg til å gjøre livet enklere.

Trådløse systemer
Fordelen med trådløse komponenter er mange: Færre synlige åpne kabler og mer fleksible og løsninger. I noen tilfeller kan trådløse løsninger også være rimeligere enn tradisjonelle trådbaserte. Dette gjelder spesielt ved rehabilitering av din bolig.

En trådløs bryter kan plasseres over bryterpunktet. I tillegg kan man sette opp en eller flere tilsvarende brytere som styrer samme lampe hvor man måtte ønske.

Det betyr at om man skulle ønske å sette inn én bryter på soverommet, eller ved utgangsdøren som styrer samme lampepunkt, så er ikke dette noe problem.

Det fine med disse løsningene er at man ikke trenger å gjøre full investering ved start, man kan begynne med en lampe, et rom, for så å ta dette gradvis videre dit man måtte ønske.

Kontakt oss for et tilbud