title

Ny bolig?

Det finnes mange muligheter for deg som skal bygge nytt hus, både med hensyn til lyd, lys, teknikk, design, styring og data. Kanskje du skal vurdere et smarthus?

Når du bygger nytt hus er det flere ting du bør ha tenkt igjennom før prosjektet settes i gang. Vi har utarbeidet følgende 10-punkts sjekkliste:

  1. Hva slags grunnoppvarming skal boligen ha? Aktuelle valg er varmekabler, panelovner, vedovn eller vannbasert varme. Mulighetene er mange, og alt kan kombineres.
  2. Kan smarthus være aktuelt? Det er fullt mulig å installere et styringssystem som samler alt av lys-, varme-, brann- og tyverisikringsprodukter, som gir en smartere og mer sikker bolig. Og det trenger ikke være fordyrende, hvis du tenker langsiktig.
  3. Når det gjelder brannvarsling anbefales seriekoblede detektorer i alle rom.
  4. Det finnes et utall muligheter for belysning i husets forskjellige rom, som innfelte downllights i tak, vegglamper, uplights i gulv eller vegg, stålamper, strømskinner og lysdemping i enkelte rom.
  5. Brytere og stikkontakter i alle eller noen rom kan eksempelvis være tilpasset resten av interiøret og husets stil, istedenfor vanlige tradisjonelle hvite brytere og stikkontakter.
  6. Plassering av TV-er og antall: Hvordan leveres tv-signalene – egen antenne, kabel-TV, parabol, internett eller fiber?
  7. Du kan få høyttalere innfelt i vegger og tak som et alternativ til et tradisjonelt stereoanlegg med gulvplasserte høyttalere og ledninger langs gulvet.
  8. Det finnes muligheter for styre alt av lyd og bilde med én fjernkontroll, telefon eller nettbrett.
  9. Vedr internett tilkobling, er det lurt å undersøke hva som er aktuelt i ditt område.
  10. Plassering av utvendig belysning, som innebygde spotter, vegglamper, stolper eller nedgravde lamper – mulighetene er mange: Skal utelyset gå av og på automatisk? Bør utelyset være utkoblet eller dempet deler av natten?

Tips som dette kan bidra til at du får en gjennomtenkt og helhetlig el-installasjon, som er tilpasset ditt behov i dag og i framtiden. Ta gjerne kontakt med oss for planlegging og idéutveksling. Resultatet blir alltid best ved god planlegging.

Spør oss om råd!