title

Elbil-lader for sikrere lading

Elbil-lading – Prioriter sikkerhet – skaff deg en elbillader!

Er du en av de mange norske bilistene som lader elbilen hjemme? Her får du fem tips for å gjøre lading av din elbil sikrere og mer effektivt.

Over 100 000 elbiler kjører i dag på norske veier og antall hybridbiler er økende. En undersøkelse viser at 96 prosent av elbil-eierne i Norge lader bilene hjemme. Mens elbilbransjen jubler, får bilister behov får rådgiving om hvordan lading av elbil skal håndteres på en sikker, effektiv og pålitelig måte.

Her er noen tips for å sikre ditt hjem i forbindelse med lading av elbil:
Lading av elbiler er spesielt belastende for det elektriske anlegget fordi store energimengder skal overføres – og gjerne hver natt. Elektriske anlegg i boliger er ikke beregnet for denne belastningen.

Ikke plugg elbilen rett i en vanlig stikkontakt i garasjen eller via skjøteledning. Alle elbileiere bør få montert et dedikert ladepunkt sikret med separat strømkurs. Få jobben gjort av en autorisert el-installatør, ikke nøye deg med enklere og mer usikre løsninger.

Arkel Romerike AS anbefaler å bruke en fastmontert ladestasjon på egen sikringskurs. Det finnes både enkle og smarte ladestasjoner.

I forbindelse med leiligheter i borettslag. sameier, garasjelag og næringslokaler, finnes det smarte styringssystemer med tanke på tilgjengelig effekt.

Hvis du allerede har- eller vurderer å kjøpe elbil, få en profesjonell gjennomgang av elanlegget ditt og gjør nødvendige oppgraderinger nå!

Kontakt oss og sørg for et riktig lading av din elbil.