Arkel Romerike AS
Stallbakken 11
2005 Rælingen
Man-Fre: 08:00 - 16:00
64 80 13 00
Send oss en forespørsel

Trådløse systemer

Fordelen med trådløse komponenter er mange. Færre synlige åpne kabler, mer fleksible løsninger og ofte er dette også rimeligere.

I noen tilfeller kan trådløse løsninger også være rimeligere enn tradisjonelle trådbaserte:
– Tenk deg en eksisterende trapp, med taklys i styrt av én bryter med skjult el-anlegg. Om du ønsker flere brytere, må det inn en kabel fra enten lampepunktet eller bryterpunktet til dit den nye bryteren ønskes plassert. Dette er både tidkrevende (og dermed kostbart) og noen ganger svært utfordrende på grunn av begrenset tilkomst.

Nå finnes det jo i slike tilfeller trådløse løsninger, hvor man kun trenger tilkomst til et av punktene, som regel velger man det som har lettest tilkomst, i dette tilfelle bryterpunktet. En trådløs aktuator (enten med av/på- eller dimmefunksjon) kan erstatte den eksisterende bryteren, og det er her mulighetene begynner.
Nå kan man plassere en trådløs bryter over bryterpunktet, men i tillegg kan man sette opp en eller flere tilsvarende brytere som styrer samme lampe hvor man måtte ønske.
Det betyr at om man skulle ønske å sette inn én bryter på soverommet, eller ved utgangsdøren som styrer samme lampepunkt er ikke dette noe problem.

Så kan fantasien løpe videre. Desto flere punkter i anlegget som kan styres, desto flere funksjoner og løsninger kan iverksettes. Det fine med disse løsningene er at man ikke trenger å gjøre full investering ved start, man kan begynne med en lampe, et rom, for så å ta dette gradvis videre dit man måtte ønske.